آفتابنیوز : «محمد جواد ظریف» این روزها آماج حملاتی گسترده قرار دارد. البته این اولین باری نیست که ظریف مورد هجمه مخالفان قرار گرفته و به احتمال قوی آخرین بار نیز نخواهد بود. قضیه از آنجا شروع شد که ظریف در یک
مصاحبه با اشاره به فضاسازی ها علیه لوایح مرتبط با «گروه ویژه اقدام مالی» (FATF) از جمله «کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم» (CFT)، پولشویی را در ایران را واقعیتی دانست که بسیاری از آن سود می برند.
به گزارش آفتابنیوز؛ پس از آن بود که مخالفان دولت با راه اندازی و سوار شدن بر موجی اعتراضی تلاش کردند تا دولت دوازدهم و وزیر امور خارجه آن را زیر شدیدترین فشارها قرار دهند و اظهارت وی را به منزله بازی در زمین دشمن ارزیابی کنند. آنها حتی در این ماجرا، خواستار استعفای وزیر امور خارجه ای شدند که طبق نظرسنجی ها یکی از محبوب ترین وزرا است و در قامتی دیپلماتی کارکشته کشتی دیپلماسی کشور را در میان امواج توطئه و دشمنی های خارجی به پیش می برد.
به نوشته خبرگزاری ایرنا؛ در مقابل، حامیان وزیر امور خارجه که تلاش های دو ساله او را در حل وفصل بحران هسته ای از یاد نبرده اند، پا به میدان گذاشتند. «غلامعلی جعفرزاده» نایب رئیس فراکسیون مستقلین مجلس سخنان ظریف را درباره پولشویی در ایران نه خلاف قانون دانست و نه دروغ. همچنین، «محمود صادقی» رئیس فراکسیون شفافیت مجلس نیز با اشاره به گردش مالی عظیم قاچاق کالا و مواد مخدر تاکید کرد که ایران از نظر پولشویی در رده کشورهای با ریسک بالا قرار دارد و سطح هوشیاری کشورها در این زمینه نسبت به ایران افزایش یافته است.
سخنانی از این دست البته با کلماتی دیگر از زبان حجت الاسلام «حسن روحانی» رئیس جمهوری جاری شد. رئیس جمهوری هفته گذشته در جلسه هیات دولت، گفت «چرا راجع به مسایل روشن می جنگیم. بله همه دنیا گرفتار پولشویی است. شما به من نشان دهید یک کشور در دنیا هست که در آن پولشویی انجام نمی گیرد و یک کشور در دنیا به من نشان دهید که فساد، مواد مخدر و جنس تقلبی در آن نیست. همه باید تلاش کنیم مفاسد را کم کنیم و راه پولشویی را ببندیم. چرا اینقدر جر و بحث میکنیم.»
همان طور که اشاره شد، این نخستین باری نیست که رفتار و اظهارات ظریف زیر ضرب مخالفان و بهانه هیاهوی آنان قرار گرفته است. بسیاری هنوز خاطره بهمن ماه 1393 و پیاده روی 15 دقیقه ای وزیران امور خارجه ایران و آمریکا را در پیاده روهای شهر ژنو از یاد نبرده است. در آن زمان برخی این رفتار را خطای دیپلماتیک دانستند و برخی پا را از آن فراتر نهاده و رفتار ظریف را در مقام دهن کجی به انقلاب، نظام، مردم و بخصوص هزاران شهید توصیف کردند!
اما نتیجه این پیاده روی، مذاکرات مستقیم با نمایندگان آمریکا و دیگر اعضای 1+5 به توافقی منجر شد که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا آن را بدترین توافق تاریخ برای کشور خود می داند و چاره را در خروج از آن یافت. تلاش ترامپ برای بر هم زدن برجام و دستیابی به توافق ثانویه نه تنها تاکنون نتیجه نداده که متحدان دیرینه واشنگتن مانند اتحادیه اروپا را در مقابل آن قرار داده است.
نگاهی هر چند گذرا به برجام به خوبی از دستاوردهای دیپلماسی در پیشبرد سیاست خارجی حمهوری اسلامی ایران حکایت می کند. در سایه همین توافق و تصویب قطعنامه 2231 شورای امنیت نه تنها فعالیت های هسته ای کشورمان متوقف نشد که تمام قطعنامه های این شورا و نیز شورای حکام برداشته شد. پس از توافق نهایی بین تهران و قدرت های بزرگ، ایران هراسی ساختگی دشمنان جمهوری اسلامی تاثیر خود را از دست داد و دیگر فعالیت های هسته ای ایران به عنوان تهدیدی برای امنیت جهان تلقی نمی شود.
در این توافق، برای نخستین بار در تاریخ جهان بود که کشوری با توسل به مذاکره و بدون جنگ یا فروپاشی از ذیل فصل هفتم خارج می شد؛ فصلی که ایران را به عنوان خطر و تهدید علیه جهان معرفی می کرد. جالب تر آنکه رایزنان و تیم دیپلماسی کشورمان خود نیز در نگارش این قطعنامه دست داشته اند.
با توجه به آن چه اشاره شد، کارشناسان حوزه سیاست خارجی و بین الملل حمله به ظریف را در حکم خودزنی و تهدید منافع ملی می پندارند که در نهایت برنده آن دشمنان منطقه ای و فرامنطقهای جمهوری اسلامی ایران خواهند بود. در همین ارتباط بود که «حمید ابوطالبی» مشاور رئیس جمهوری چند روز پیش در صفحه توئیتر خود نوشت که «تهاجم به وزیر خارجه، تهاجم به دیپلماسی کشور است و از آنجا که دیپلماسی، حاصل اجماع ملی بر کنشهای دیپلماتیک برای تامین منافع ملی است، حمله به نماد دیپلماسی، حمله به منافع ملی است.»
اگر تلاش های ظریف نبود شاهد موفقیت تحریم های ترامپ بودیم
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز علت اصلی تهیه طرح استیضاح وزیر امور خارجه را مخالفتهای عدهای از ابتدا به طور عام با دولت و به طور خاص با ظریف دانست و گفت: اگر تلاش های رییس دستگاه دیپلماسی نبود امروز شاهد موفقیت تحریم های به اصطلاح فلج کننده ترامپ در ایران بودیم.
حجت الاسلام و المسلمین «مجید انصاری » روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا درباره ارائه طرح استیضاح وزیر امور خارجه به هیات رییسه مجلس اظهار داشت: بی تردید دکتر ظریف یکی از لایق ترین، توانا ترین و متدین ترین مدیران نظام جمهوری اسلامی ایران و فردی انقلابی، خدمتگزار مردم و از مخلص ترین وزیران دولت یازدهم و دوازدهم است. مردم ایران هرگز خدمات طاقت فرسا و اقدامات شجاعانه و مدبرانه وی را در مقابله هوشمندانه و عملی با استکباری جهانی، رژیم صهیونیستی و ارتجاع منطقه فراموش نمی کنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به دیپلماسی اقتصادی فعال و موفق ظریف و وزارت امور خارجه اشاره و تصریح کرد: اگر این اقدامات نبود ما امروز شاهد موفقیت تحریم های به اصطلاح فلج کننده ترامپ در ایران بودیم.
انصاری با یادآوری این که آمریکایی ها می خواستند صادرات نفت ایران صفر شود، تاکید کرد: چه عاملی غیر از دیپلماسی فعال و فداکاری سفیران ایران، وزارتخانه های امور خارجه و نفت، پشتیبانی نیروهای امنیتی، نظامی و قاطع همه ملت از آنها توانست به وضوح آمریکا را در جنگ اقتصادی شکست دهد. امور کشور در حال جریان است و گام به گام پیروزی های ما در عرصه اقتصاد بین الملل ظهور پیدا می کند و این یک نمونه از دیپلماسی اقتصادی موفق است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: رییس دستگاه دیپلماسی می توانست مانند برخی مدعیان انقلابی گری با ادبیات تند و شعارگونه برای خود در میان این جریان وجاهتی را کسب کند اما وزیر امور خارجه به خوبی می داند که تامین منافع مردم در جهان پیچیده امروز، ظرافت های خاص خود را دارد و باید با رعایت قواعد دیپلماتیک و ادبیات قابل فهم برای جهانیان از انقلاب اسلامی، ایران بزرگ و مردم با فرهنگ این مرز و بوم دفاع و هم زمان زخم زبان، بی مهری ها و بعضا دشمنی های برخی افراد در داخل کشور را هم تحمل کند.
انصاری، علت اصلی این استیضاح را مخالفت های عده ای از ابتدا به طور عام با دولت و به طور خاص با دکتر ظریف دانست و گفت: سنگینترین فشارهای تبلیغی و رسانهای را در طول دوران دشوار مذاکرات هستهای بر وی وارد کردند و در مجلس نهم حتی تا مرز برخورد فیزیکی با وزیر امور خارجه پیش رفتند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به شرایط سیاسی در منطقه اشاره و خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی که جنگ دیپلماتیک، اقتصادی و روانی دشمنان علیه ایران و ملت آن با محوریت مثلث شوم آمریکا، اسرائیل و ارتجاع منطقه در جریان است، تضعیف سرداران خط مقدم مواجهه با دشمنان و در راس آنها دکتر ظریف اقدامی بدور از عقلانیت و برخلاف منافع ملی است.
انصاری به اظهارات وزیر امور خارجه درباره پولشویی اشاره کرد و گفت: جنجالی که این آقایان درباره این اظهارات به راه انداختند این شائبه را در میان مردم به وجود آورده که مگر چه منافعی وجود دارد که بعضی ها از شفافیت قانونی هراسان هستند.
وی یادآور شد: همه می دانند که مسئله پولشویی توسط باندهای مافیایی فاسد از جمله قاچاقچیان مواد مخدر و دیگر مفسدین اقتصادی در همه جای دنیا از جمله در ایران وجود دارد و به همین دلیل رهبر معظم انقلاب مکرر دستور قاطع با این جریانات فاسد را صادر کردند و قوه قضاییه، ستاد تدابیر اقتصادی و سران قوا در ماه های اخیر با جدیت هر چه تمام تر در این موضوع ورود کردند و برخوردهای قاطعی هم با جریانات فاسد اقتصادی انجام شد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: مگر نه این است که در دولت نهم ودهم و سال های گذشته جریان فاسد اقتصادی و پولشویی موجب شد که ضربه های سنگینی به اعتماد عمومی و اقتصاد ملی وارد شود و پرونده های 10 هزار میلیاردی و 30 هزار میلیاردی در قوه قضاییه تشکیل شود.
انصاری خاطرنشان کرد: طرح این موضوع به صورت آشکار توسط وزیر امور خارجه که همه مردم از آن مطلع هستند و مسئولین نظام هم مصمم به برخورد با این جریانات هستند گناه نابخشودنی از سوی مخالفین وی شده است در حالی که باید از این موضع درست و شجاعانه دستگاه دیپلماسی همگی دفاع کرده و به کمک یکدیگر تلاش می کردند این مطالبه به حق مردم ایران یعنی برخورد با جریان فساد اقتصادی را تقویت کنند.
وی درمورد محورهای این استیضاح نیز اظهارداشت: من نمی خواهم به تک تک مواردی که در این متن استیضاح آمده پاسخ بدهم چون درمقام پاسخگویی نیستم اما قطعا برخی از این موارد ذکر شده 180 درجه برخلاف واقعیت است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: این که با یک ادبیات کلی زحمات سفرای ارزشمند و زحمتکش ما نادیده گرفته شود و آنها متهم به ضعف در سطح دنیا شوند، کار جوانمردانه ای نیست.
انصاری یادآور شد: استیضاح و فشار بر ظریف و فضاسازی علیه وی در شرایط فعلی دقیقا مشابه برخی فضاسازی هایی است که توسط برخی بعضا در دوران دفاع مقدس و در هنگامه مواجه سخت با صدام و صدامیان با تبلیغات مسموم فرماندهان و نیروهای مسلح و رزمنده ما زیر فشار روانی قرار می دادند و متهم می کردند.
وی تاکید کرد: البته من مطمئن هستم مجلس شورای اسلامی و اکثریت قاطع نمایندگان ملت که هم به شرایط کنونی کشور، منطقه و جهان و هم به ضرورت های ایران آشنایی دارند، باز هم با حمایت قاطع از رییس دستگاه دیپلماسی موجبات تامین منافع ملی را فراهم می کنند.
طرح استیضاح محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه امروز – سه شنبه - با 24 امضا و در 11 محور تحویل هیات رییسه مجلس شورای اسلامی شد.
وجه دیگر مسله طرح لوایح مربوط به پولشوئی در مجلس و مخالفت ارگانها، دستگاه ها و افراد خاصی با تصویب این لوایح هست. امروز مردم مخالفان تصویب این لوایح را متعارف با همان سود جویانی میبینند که دستی در پولشوئی دارند ....
وزیر امورخارجه روسیه در رسانه هایشان اعتراف کرده بود .کاش قابلیت های زبانی و تحلیل سیاسی ظریف بتوانم داشته باشم .
برخی از روسیه حسادت هایشان را به نفوذی های داخلی منتقل می کنند .